У Дніпрі в багатоповерхівках ремонтують електрику та покрівлю. Що показала перевірка

У Дніпрі у четвер, 20 квітня, черговий по місту Ткаченко Святослав, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради, перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо співфінансування програми ремонтів ОСББ та ЖБК. Він відвідав багатоповерхові будинки на ж/м Тополя, та перевірив роботи з ремонту електрики та покрівлі. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV

Заміна електрики

У будинку ОСББ "Тополя -2,26" вже розпочато роботи по заміні електрики. На локації черговим по місту було перевірено якість роботи підрядної організації, а директор підрядної організації Андрій розповів про проведені роботи та якість матеріалів.

Ткаченко на даху

У іншому багатоповерховому будинку ОСББ "Тополя - 2/7а" виникла аварійна ситуація із старою покрівлею будинку. Там згідно з програмою співфінансування ОСББ та ЖБК були проведені відповідні роботи.

 

Згідно з цією програмою, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та обслуговуючих кооперативів у багатоквартирних будинках міста Дніпра сплачують лише 25% від вартості ремонту, а решта 75% сплачується містом. Дана програма співфінансування існує вже 6-й рік поспіль і показує актуальність проведення таких ремонтів в ОСББ та ЖБК.

Заміна покрівлі

Кожен рік міська влада розглядає необхідні зміни до програми, щоб ОСББ та ЖБК могли проводити поточні та капітальні ремонти у своїх багатоквартирних будинках.

За "Програмою розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та обслуговуючих кооперативів у багатоквартирних будинках міста Дніпра на 2021 - 2025 роки" було подано 533 заявки на 2023 рік, а найбільш актуальними стали аварійні роботи з сантехніки, електрики, ліфтового обладнання та покрівлі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі працює Гаряча лінія для постраждалих внаслідок війни.