У Дніпрі відновлюють будинки після ракетних ударів: з початку року вже замінено 1099 вікон

У понеділок, 19 червня, під час чергування по місту директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Святослав Ткаченко перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо проведення ремонтів у постраждалих від ракетних ударів будинках. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Так, внаслідок ракетної атаки 26 травня було пошкоджено понад 13 будинків ОСББ та ЖБК. Пошкодження в даних будинках Центрального, Чечеловського та АНД району мало різний характер - від індивідуально вибитих вікон до майже половини вибитих вікон по всьому будинку.

Ткаченко інспекція

Того ж дня після ворожої атаки на місці оперативно працювали замірники та оцінювали ступінь пошкоджень. А вже за 2 тижні були повністю замінені вікна за вказаними адресами. Одним з таких будинків стало ОК "ЖБК № 178 "Тракторист-2" - там було замінено понад 80 вікон.

Стеклопакет первірка

Усі вікна замінюються  нові енергоефективні с коефіцієнтом опору 0,93 за оновленим ДБН. Це 2-камерний склопакет та 6-камерний профіль - такі вікна ставляться і в квартири і в підʼїзди. Наразі це одні з найкращих енергоефективних вікон. Таким чином місто піклується не тільки про відновлення пошкоджень а і про енергоефективність в оселях містян.

Стеклопакет встановлюють

Загалом з початку 2023 року місто відновило будинках, що постраждали від ракетних атак, 1 099 вікон, 3 покрівлі, 1 ліфтову та в одному домі (який знаходився біля епіцентру вибуху) – міжпанельні шви.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що після нічного затишшя ворог вдарив по Дніпропетровщині з важкої артилерії.