Жителі пошкодженого ракетою будинку на Перемозі у Дніпрі не отримали техдокументи: у причинах розібралися журналісти (Відео)

У Дніпрі жителі будинку №118 на житловому масиві Перемога, що постраждав від ракетного удару 14 січня цього року, налагоджують свій побут. В цьому їм активно допомагає міська влада: нещодавно у всіх підʼїздах постраждалого  будинку вставили вікна та двері. Однак днями в соцмережах зʼявився пост однієї з місцевих мешканок, в якому вона підняла проблему отримання відповідних технічних документів. Що зараз турбує мешканців - повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на "Дніпро Оперативний".

Авторка посту в соцмережах Олександра Заварикіна написала, що, як і обіцяв мер Дніпра Борис Філатов, вікна та двері жителям постраждалих квартир відновили, за що вони вдячні міській владі. Але зараз їх турбує одне питання: чи можуть вони і надалі жити у вцілілих під’їздах, оскільки не бачили результатів проведення технічної експертизи.

Мешканці будинку хочуть прискорити цей процес, але, на жаль, не все так просто. Як пояснив директор департаменту житлового господарства Дніпровської міськради Владислав Грицай, експертиза проводиться в три етапи.

За словами Грицая, міська влада почала заміну в постраждалому будинку всіх комунальних комунікацій, оскільки знала, що будинок придатний для подальшої експлуатації. Отримання остаточної експертизи, як документа, потребує певного часу.

Після проведення останнього етапу дослідження міська влада Дніпра відразу продовжить відновлювальні роботи. Постраждалих просять поставитися з розумінням до роботи міського управління, адже воно робить все можливе для прискорення вирішення цього питання.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, хто в Україні має право на пенсію понад 5 тисяч гривень.