Ароматний болгарський перець на зиму: простий рецепт

Не витрачайте багато часу на консервування. Цей рецепт маринованого болгарського перцю дозволить вам заготовити смачну закуску на зиму з мінімальними зусиллями, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Болгарський перець - 3 кг.
Вода - 1 л.
Рослинна олія - ​​180 мл.
Оцет 9% - 130 мл.
Сіль - 2 ст. л.
Цукор - 250-300 г (за смаком).
Лавровий лист - 3 шт.
Гвоздика - 4 шт.
Чорний перець горошком - 20 шт.

Приготування

  1. Промийте перці і позбавте їх насіння, а потім наріжте великими смужками. Після цього готуйте маринад, додавши у воду рослинну олію, оцет, сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику та чорний перець горошком, поставте на вогонь. 
  2. Як тільки маринад почне кипіти, додайте в нього нарізаний перець. Дайте всьому закипіти, потім зменшіть вогонь та варіть 5 хвилин. Після цього помістіть перець у стерилізовані банки та залийте гарячим маринадом.

Також раніше ми писали Пиріг із смородиною за 5 хвилин. Смачніше та простіше не буває