Черешня в сиропі на зиму: найпростіший рецепт

Черешня у сиропі – це оригінальна заготівля на зиму. Вона просто готується, її можна їсти як самостійно, так і використовувати для приготування інших десертів або додавати у випічку. До того ж ягоди відмінно просочуються соком, залишаються цілими і не тріскаються, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Черешня – 1 кг;
Цукор - 500 г;
Вода – 700 мл.


Приготування

  1. Спочатку підготувати черешню, саме перебрати, помити, видалити хвостики. Перекласти на сухі стерилізовані банки.
  2. Залити окропом і залишити на п'ять хвилин.
  3. Після цього злити воду в каструлю, закип'ятити її та знову залити ягоди в банках на 5 хвилин.
  4. На цьому етапі потрібно знову злити воду зі банок у каструлю, додати до неї цукор. Перемішати та довести до кипіння, варити 7-10 хвилин.
  5. Готовий сироп розлити в банки з черешнею, закатати і укутати чимось теплим. Залишити у такому вигляді до повного охолодження. Забрати зберігання в темне місце.

Також раніше ми писали Це щось незвичне: як приготувати смажене варення з полуниці на зиму