Гречка з овочами: смачна та ситна страва на вечерю

Гречка з овочами - це смачна та здорова страва, яку можна приготувати досить швидко на вечерю. Ось рецепт для гречки з овочами, яким ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти:

  • 1 чашка гречки
  • 2 чашки води
  • 2 ст. ложки олії (соняшникової або оливкової)
  • 1 середня цибуля, нарізана
  • 2 жменьки паприки (червона та жовта), нарізані
  • 2 жменьки гарбуза (або цукіні), нарізані на кубики
  • 2 жменьки грецьких горіхів (за бажанням)
  • Сіль і перець за смаком

Інструкція:


  1. Вимийте гречку під холодною водою.
  2. У великому каструлі прогрійте олію на середньому вогні.
  3. Додайте нарізану цибулю і обсмажте її декілька хвилин до м'якості.
  4. Додайте нарізані паприки та гарбузи (або цукіні) і обсмажте разом з цибулею ще 5-7 хвилин.
  5. Додайте гречку та воду у каструлю з овочами. Приправте сіллю та перцем.
  6. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і варіть гречку з овочами протягом 15-20 хвилин, доки вся рідина випарується і гречка стане м'якою.

Перед подачею можна додати грецькі горіхи для хрусткості та смаку. Подавайте гречку з овочами гарячою як гарнір або головну страву.

Ця страва смачна, здорова і відмінно підходить для вегетаріанців. Ви також можете додати інші овочі або спеції за вашим смаком, щоб змінити смак гречки з овочами.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати котлети як в шкільній їдальні.