Ті самі шкільні котлети. Рецепт приготування котлет як в шкільній їдальні
Всі ми іноді ностальгуємо за шкільними часами. І багато хто з нас пам'ятає смачні котлети, які готували на кухнях учбових закладів. Котлети, схожі на ті, які подають у шкільних їдальнях, можна легко приготувати і вдома. Класичним рецептом для таких котлет ділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти:
- 500 г яловичого фаршу (або свинини)
- 1 середня цибуля, дрібно нарізана
- 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний (за бажанням)
- 1/2 чашки сухого білого хліба, зламаного на маленькі шматочки
- 1/4 чашки молока
- 1 яйце
- 1 ч. ложка солі
- 1/2 ч. ложки чорного перцю
- Рослинна олія для смаження
Інструкція:
- У велику миску поєднайте фарш, нарізану цибулю, та часник (якщо використовуєте).
- У окремій мисці змочіть сухий хліб в молоці, дайте йому вбрати рідину, а потім видавіть надлишок.
- Додайте мокрий хліб до фаршу та цибулі. Також додайте яйце, сіль та перець. Потім добре перемішайте усе разом до отримання однорідної маси.
- Формуйте масу великими котлетами, розкачуючи їх між долонями. Вони зазвичай мають круглу форму і є плоскими.
- Розігрійте рослинну олію на сковороді на середньому вогні.
- Обсмажуйте котлети з обох сторін до золотистої скоринки та до готовності всередині (приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку для середніх розмірів котлет).
Виложіть готові котлети на паперові рушники, щоб зняти зайву олію. Подавайте гарячими, звичайно разом з картоплею або іншим гарніром, як у шкільній їдальні. Смачного!
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати гарбузові оладки на сніданок.