Коли треба солити холодець: цю помилку роблять 80% господарок

Холодець - це одна з найшанованіших страв і не лише на новорічному столі. Взимку у мороз холодчик із гірчицею чи хріном - саме та поживна та смачна страва, що потрібно. Які помилки роблять найчастіше господині, коли варять холодець. Як ви думаєте? Ні, не пропорції м'яса чи води, чи скільки його варити, а як правильно і коли його солити, повідомляє Дніпровська панорама.

Варити 6-8 годин

Напевне, ні для кого ми не відкриємо секрет, що готувати холодець потрібно довгенько, як мінімум варити на повільному вогні 6-8 годин. Цей час необхідно, щоб м'ясо повністю розварилося, і холодець застиг природним чином, без використання желатину. Уже коли його розіллють ще рідким.

Є безліч тонкощів приготування холодця, і одна з них – коли саме під час цих 8 годин варіння слід підсолювати холодець?

Більшість господарок підсолюють холодець неправильно, через що страва може вийти або пересоленою, або недосоленою, або погано застигати.

Як правильно солити холодець

Як правильно солити холодець Оскільки холодець готується протягом кількох годин, сіль не слід додавати на початку процесу.

Навіть при тому, що м'ясо для холодця вариться на слабкому вогні, вода все одно випаровується з каструлі.

Якщо додати сіль на початку, до кінця варіння вода випарується, але сіль залишиться, що призведе до пересоленого бульйону.

Якщо додати води, холодець не загускне

Що найгірше, якщо додати в бульйон воду, холодець не застигне.

холодец1


Деякі можуть подумати, що якщо сіль додавати в кінці варіння, то м'ясо не буде достатньо солоним і холодець виявиться недосоленим.

Що робити за годину - півтори до того, як звариться холодець

Тоді коли солити холодець? Сіль у бульйон слід додавати за годину – півтори до закінчення варіння м'яса.

Цього часу вистачить, щоб м'ясо просочилося сіллю та вода не випарувалася надто багато.

Скільки солі потрібно для холодця Останнє питання - скільки солі додавати в холодець. Професійні кухарі стверджують, що на кожні 2 літри бульйону та 1 кг м'яса потрібно близько 1,5 чайних ложок солі.

Рекомендується використовувати звичайну велику сіль. Якщо використовувати дрібну сіль у такій кількості, то і м'ясо, і бульйон будуть пересолені.

А які секрети приготування холодця знаєте ви?

Додатково

Холодець готують із різних видів м'яса: свинини, яловичини, курки, індички, кролика, а також із риби, грибів, овочів. М'ясо варять у великій кількості води з додаванням спецій і прянощів. Коли м'ясо звариться, його дістають з бульйону, охолоджують і відокремлюють від кісток. М'ясо нарізають шматочками і повертають у бульйон. Додають також інші інгредієнти, наприклад, морква, цибуля, хрін, часник. Бульйон доводять до кипіння і охолоджують.

Холодець зазвичай подають холодним, прикрасивши шматочками овочів, зеленню, хріном або часником.

Холодець є популярним блюдом у багатьох країнах світу та є традиційною стравою на Новий рік, Різдво та інші свята.

Холодець є цінним джерелом білка, вітамінів і мінералів. Він містить багато колагену, який є важливим для здоров'я шкіри, волосся і суглобів.

Кілька корисних порад щодо приготування холодцю:

Для приготування холодцю краще використовувати м'ясо з великою кількістю колагену, наприклад, свинячу рульку, яловичі голяшки або курячі лапки.
Щоб бульйон був прозорим, м'ясо потрібно варити на повільному вогні, не допускаючи сильного кипіння.
Для того, щоб холодець добре застиг, потрібно додати в бульйон желатин.
Перед подачею холодець потрібно добре охолодити, інакше він буде рідким.

Нагадаємо, раніше ми писали

Коли квасити капусту в січні 2024. Календар дат, коли не можна квасити капусту