Пальчики оближете: Секрет ідеальних пончиків, які тануть у роті

Пам'ятаєте пухкенькі, ароматні пончики з дитинства? З хрусткою скоринкою, ніжною м'якоттю та спокусливою глазур'ю? Завдяки цьому простому рецепту ви зможете легко приготувати такі ласощі вдома! Секрет полягає у правильному замішуванні тіста та обсмажуванні. А глазур з вершків та шоколаду додасть пончикам вишуканого смаку та аромату, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Тепле молоко – 350 мл.
Цукор – 3 ст. л.
Дріжджі - 1 упаковка (7 г).
Яйця – 2 шт
Масло вершкове – 100 г.
Ванільний цукор - пакетик.
Сіль - дрібка.
Борошно - 600 г.

Глазур

Вершки жирні – 100 мл.
Плитка шоколаду.


рецепт пончиків

Приготування

У тепле молоко насипаємо цукор та дріжджі, даємо постояти хвилин 10, тим часом розтопимо вершкове масло. Додаємо до опари яйця, ванільний цукор, сіль та олію. Поступово просіюємо борошно і замішуємо м'яке тісто. 
Накриваємо тісто харчовою плівкою та прибираємо у тепле місце на годину. Тісто підніметься вдвічі. Пласт повинен бути товщиною приблизно 1 см. Так пончики вийдуть ідеальні за формою. Обсмажуємо пончики в маслі на середньому вогні з обох боків.
Нагріти вершки, розламати шоколад, перемішуємо на вогні, поки глазур стане однорідної консистенції. Трохи охолоне, загусне і можна вмочувати пончики.

Також раніше ми писали Марокканська магія: пухкі млинці з тисячею дірочок