27 серпня відзначають День сала. Основні факти про улюблений продукт українців

27 серпня в Україні відзначають День сала, яке вважається національним продуктом і є практично в кожному українському домі. Любов українців до сала виправдана не лише його смаком, а й корисними властивостями, які підтвердили експерти. Навіть іноземці, які скуштували українське сало, вважають, що в Україні воно - саме найсмачніше. "Дніпровська панорама" зібрала основні факти про улюблений продукт українців.

ОСНОВНІ ФАКТИ ПРО САЛО

  • Культовий продукт та гордість української національної кухні
  • Якісне сало - товщиною 2,5 - 3,5 см білого кольору з ледь помітним ніжно-рожевим відтінком
  • Свіжість сала перевіряють сірниками, штрикаючи шматок; якщо сірник увійшов легко - сало свіже
  • Сало добре виводить з організму токсіни та радіонукліди
  • Сало допомагає позбутися похмілля
  • Найсмачніше сало виходить, якщо свиню годувати жолудями

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те що у Дніпрі зросли ціни на свинину, а на сало впали.