Борис Філатов привітав Дніпровську зенітну ракетну бригаду, яка захищає місто від ракетних атак

З початку повномасштабного вторгнення рф підрозділи Дніпровської зенітної ракетної бригади знищили більше 400 ворожих повітряних цілей, понад половина з яких - крилаті ракети, що летіли на будинки мирних людей. Лише за ці пів року оборонці неба збили шість десятків крилатих ракет та біля восьми десятків безпілотників. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

"Дуже знаково, що сьогодні була важка ніч і сумний ранок. Але якщо би не ця важка ніч для вас, то цей ранок був би ще сумнішим. Від всієї територіальної громади Дніпра, від депутатів міськради, від всіх мешканців я хочу сказати вам слова подяки. За те, що ви бороните нас. Даєте можливість працювати і просто жити", - сказав мер Борис Філатов. Оборонцям Неба, на честь яких в Дніпрі нещодавно перейменували одну з вулиць, він вручив почесні медалі «Захиснику Вітчизни», грамоти, подяки та ще 25 телевізорів для військової частини.

"З початку цієї агресії багато знищено цілей противника. Збивали і літаки, і гелікоптери, дуже багато безпілотних літальних апаратів. Відео збитого першого «шехеда» біля Дніпропетровщини обійшло всі світові телеканали. Збиття Ka-52 всі показали. Це вказує на вашу майстерність, шановні військовослужбовці", - наголосив командувач повітряного командування "Схід" Повітряних Сил ЗСУ генерал-майор Іван Теребуха.

Аби робота бійців була ще ефективнішою, місто забезпечує їх необхідною технікою та навіть допомагає з безпосередньою модернізацією деякої зброї. Усе це згідно з побажаннями та запитами самих військових. Місто вже придбало десятки планшетів, ноутбуків та іншої потрібної компʼютерної техніки на суму понад 3 млн грн. Крім цього, бійцям доправляли різну амуніцію. А також військовій частині містом було виділено субвенцію у понад 1,2 млн грн на придбання запчастин, оргтехніки та електрооснащення.