Борщ у банці. Швидко та смачно не лише родині, а й бійцям на фронті

Рецептом борщу з квасолею у банці з підписниками поділилася дніпрянка Олена Тертишна. Крім того, що це дуже економить час, це ще й гарна домашня заготовка для наших бійців на фронт, пише Дніпровська панорама.

Не пожалієте, якщо у вашому погрібі чи комірчині стоятиме ця заготовка на зиму. З нею і блекаут не страшний - відкрили борщ в банці і сім'я нагодована, - каже Олена Тертишна.

Жінка зізнається, шо щороку закриває цю заготовку.

Враховуючи мою ненормовану роботу, саме ці баночки для мене справжня знахідка, бо борщ з квасолею має варитися три години, і якщо він є, то і господиня в хаті гарна   - так завжди говорила моя бабуся, а я борщ з квасолею готую за півгодини, - каже вона.

Тож рецепт:

1.  Зварити до готовності квасолю. В моєму рецепті це два стакани (двохсотграмові).

2. Поки вариться квасоля нарізаю соломкою - 4 середні капустини, 4 великі цибулини, 4 великі солодкі перці, 4 морквини натираю на тертці.

3.  Все складаю в каструлю і окремо перекручую томати на свіжий томатний сік або витягую з підвалу минулорічний. Головне на цьому етапі, щоб томатного соку у вас було в півтора рази більше, ніж об'єм нарізаних овочів.

4.  Як звариться квасоля, витягаю її друшляком і додаю в овочі. Орієнтуюся по об'єму овочів та томату щодо фінального етапу, бо все ж треба з'єднати. Як бачите на фото, я обрала велику миску.

5. Ставлю на вогонь і, від закипання, помішуючи, варю на помірному вогні борщ для банки десь хвилин 20-30 , помішуючи інгредієнти, щоб вони рівномірно проварилися. Переварити не боюся, бо томат гарно тримає пружність овочів. Орієнтуюся в цьому процесі на капусту.

6.  Поки борщова заготовка вариться, пропарюю банки (беру пів літрові, але можна і літрові), щоб заливати в гарячу банку борщ, адже ця заготовка не стерелізується.

7.  Заливаю борщ в банку так, щоб дві третини були овочі, і одна третина банки зверху доливається соком заготовки. Якщо томатного соку виявиться мало і дуже густий "останній" борщ, завжди доливаю новий томатний сік і довівши до кипіння "оновлений" борщ, відразу закручую його в банки.

8.  Закрутила, перевернула, укутала до ранку. Після того, як вистигне, опускаю в підвал і починаю споживати, бо мені ТАК ЗРУЧНО готувати МІЙ смачний борщ:))) Стоїть до весни. І зараз маю останні дві баночки минулорічної заготовки, що і примусило мене готувати знову цю закрутку . Сьогодні з минулорічної заготовки буде свіжий борщ, а для наступних борщів - черга цьогорічних закруток.

9. Зверніть увагу, я не солю мій борщ в банці, бо додаю сіль вже в процесі приготування борщу в каструлі. Але якщо ви готуватимете борщ в банці для захисників, треба підсолити його на завершення приготування (хвилин за п'ять до готовності) по вашому смаку та додати приправи, які ви використовуєте для борщу. На фронті така баночка - справжня смакота, варити не треба - відкрив і їж борщ, набираючись сил від магії українських господинь, що таку смакоту готують.

10.  Як я варю борщ за допомогою цієї заготовки? Зварила подрібнену картоплю в каструлі, відкрила банку борщу ( або дві, все залежить від об'єму каструлі) , додала борщ в банці до картоплі; за потребою, якщо мало води, додаю ще й літрову баночку томатного соку, якщо захочу - ложечку томатної пасти, ложечку заготовки з буряка ( салат "Оленка") , усе закипить, додаю сіль і цукор по смаку ( я завжди додаю цукор в борщ: ложка солі і ложка цукру без гірки - мій стандарт на трьохлітрову каструлю) , додаю лавровий лист, зелень. Не додаю у свій борщ ніяких засмажок - холестерину й так в житті хватає :))). Усі, хто їсть мій борщ, думають, що я його варю годинами, бо такий смачний і наваристий. А я витрачаю на нього всього лише півгодини, бо все для борщу є у моїй чарівній банці.

Смачного!!!

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити десерт з ягодами і фруктами за 5 хвилин