"Це дійсно наша гордість, усього Дніпра". Філатов про відкриття нової батутної школи

Дитячо-юнацька спортивна школа № 2, де загалом навчаються понад 760 дітей, розпочала роботу у новому приміщенні — у самому центрі Дніпра. Тут, у новобудові по вул. Ламаній, двоповерховий простір для тренувань облаштовано всім необхідним. Мер Дніпра Борис Філатов розповів про відкриття спортивної школи № 2 у новому приміщенні: Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на міську раду.

«Ми дуже пишаємося тим, що під час повномасштабної війни ми змогли закінчити нову нашу батутну школу для дітей. Зараз усе, що ми робимо, — це для майбутнього країни. Дуже діти задоволені, задоволені батьки. Це дійсно наша гордість — усього Дніпра», — наголосив мер Борис Філатов, і додав: попри виклики сьогодення місто робитиме все, аби діти мали можливості розвивати свої здібності.

Крім основних зон — для стрибків на батуті та хореографічної підготовки — тут зробили оглядовий і майданчик для відвідувачів. Також у приміщенні є роздягальні з душовими та територія для відпочинку. Подбали і про доступність приміщення. До цього тренувальна база школи розташовувалася у будівлі, зведеній ще у 1938 році.

«У тій старій школі все не так сучасно. Мені здається, все дуже добре зробили. І для професійного розвитку дітей це буде гарний напрям в їхній кар’єрі. Для тренувального процесу все зроблено», — наголошує тренер-викладач Ілля. 

Одна з особливостей оновленої школи — батути олімпійського ґатунку.

«Ми всі задоволені — нове обладнання, усе нове. Нові батути. Це найголовніше для спортсменів. Батути сучасні. Дякуємо за це», — каже Денис, який у цьому спорті вже майже 14 років. 

Дніпрянка Лія раніше також займалася батутним спортом, який нині підкорює і її брат Михайло. Дівчина переконана, що місту дійсно потрібні такі ініціативи для дитячого спорту:

«Я вважаю, що це виняток. Це треба, так. Війна це війна, але треба жити далі. Це було потрібно».

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі трамваї і тролейбуси закінчить свою роботу раніше