Це на голову не налазить. Клопотенку відмовили відкрити ресторан в Японії через борщ

Українському шеф-кухарю відмовили у відкритті ресторану в Японії через борщ. Відомий український кухар Євген Клопотенко поділився на своїй сторінці в Instagram несподіваною історією. Йому відмовили у відкритті українського ресторану в Японії, і причиною цього став борщ. Про це повідомляє Дніпровська порадниця. 

Як виявилося, в Японії борщ вважають російською стравою. За словами Клопотенка, йому пояснили, що через негативне ставлення японців до Росії ресторан з борщем навряд чи буде мати у них популярність.

"Японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: "поширена думка, що борщ — це російська страва". Зрозуміло, що люди обходитимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами", - написав Клопотенко.

Ця ситуація обурила та здивувала кухаря. Він зазначив, що борщ - це українська страва, і це визнано на світовому рівні. Клопотенко також додав, що подібна ситуація свідчить про те, що Україні ще багато роботи над популяризацією своєї культури та кухні у світі.

"Це ще раз говорить про те, що нам потрібно ще більше працювати над тим, щоб популяризувати українську думку, українську кухню, українську культуру", - підкреслив Клопотенко.

Історія Клопотенка викликала широкий резонанс в мережі. Багато користувачів висловили свою підтримку кухарю та засудили стереотип про те, що борщ - це російська страва.

"Борщ - це українська страва, і це ніким не оспорюється", "Це просто абсурд! Борщ - це наше все!", "Потрібно ще більше розповідати світу про українську культуру та кухню", - пишуть люди у коментарях.

Ситуація з Клопотенко є ще одним прикладом того, як стереотипи та дезінформація можуть впливати на різні аспекти життя, включаючи й кулінарну культуру. Україні дійсно потрібно докласти більше зусиль, щоб донести до світу правду про свою історію, культуру та традиції.

 

"Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ — це російська страва”. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди", — зазначив Клопотенко.