"Цербер", який мучить Європу, йде до України. Синоптики здивували прогнозом погоди у Дніпрі

"Цербер", який мучить екстремальними температурами центр Європи, йде в Україну: експерти попереджають Завдяки антициклону Fee у майбутні вихідні в Україні очікується ідеальна погода із сонцем, а з початку тижня стане спекотно, передає Дніпровська панорама з посиланням на Діалог.

Цими вихідними, 15 та 16 липня, в Україні очікується близька до ідеальної погода. Це заслуга антициклону Fee. Такою інформацією поділилася Наталія Діденко – синоптик та телеведуча.

Експерт порекомендувала українцям сміливо планувати справи поза домом у найближчі два дні. "Протягом 15-16 липня наш славний Fee влаштує практично скрізь білі хмари, синє небо, яскраве сонце і суху погоду... Розпалене дихання Сахари поки що Україну, на щастя, обійде стороною", - розповіла Діденко. Вона уточнила, що лише у Луганській та Харківській областях на майбутніх вихідних можливі короткострокові грозові дощі.

Температура повітря у вихідні буде у комфортних межах +25…29°. Найхолодніше буде на північному сході, спекотніше - на півдні +28...31°. У неділю понад 30° буде у Західній Україні.

Інформацію підтвердив експерт Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. "Численні моделі прогнозування погоди передбачають, що вихідні та початок нового робочого тижня будуть чудовими! (...) Антициклон Fee дозволить повітрю прогрітися до 25… 30°. Поступово почнуть тепліти ночі", - повідомив експерт. Поки Україна насолоджується комфортним літом, у Центральній Європі фіксують екстремальну спеку. Вона триватиме ще кілька днів. "Країни Центральної Європи тримають потужний тепловий удар... Температура повітря перевищує 40°...

Очікується, що спекотна "хвиля Цербера", названа Італійською метеорологічною спільнотою на честь триголового пса-чудища, зображеного в пеклі Данте, принесе екстремальні температури найближчими днями, коли 49°", - розповів Постригань. Він попередив, що "Цербер" може торкнутися України спекою в понеділок - вівторок.

Однак це будуть не екстремальні температури, а приблизно +30…33°.