Чаплине: в Associated Press російський теракт на Дніпропетровщині назвали військовим злочином

Атака Росії на залізничну станцію Чаплине на Дніпропетровщині, у результаті якої цього тижня загинуло понад 20 людей, є останньою у серії ударів по залізничній системі країни, які, на думку деяких експертів-міжнародників, можуть бути військовими злочинами. Про це повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Associated Press.

У той час як Росія стверджувала, що націлилася на потяг, тому що він перевозив українських військових і техніку, репортер Associated Press, який побував на місті подій сказав, що немає видимих ​​ознак того, що серед загиблих були українські військові, але серед них були діти. За словами експертів, якщо ціллю були цивільні особи, атаку можна вважати військовим злочином.

Вокзал, як правило, є цивільним об’єктом і не повинен бути об’єктом нападу, — сказала Дженніфер Трахан, професор Центру глобальних справ Нью-Йоркського університету.

Атака в Чаплиному, невеликому селі на південному сході України, була однією з найбільш смертоносних за кілька місяців на розгалуженій залізничній системі країни. За понад шість місяців після вторгнення РФ в Україну AP незалежно перевірили понад 40 атак на цивільну інфраструктуру, які можна вважати військовими злочинами. 

Фото: AP.

Раніше ми повідомляли: РФ притягнуть до відповідальності: в ЄС зробили заяву по теракту на Дніпропетровщині