Чергування триває 32години: як лікар-травматолог з Дніпра рятує нашіх захисніків (відео)

Василь Коштура - лікар-травматолог міської клінічної лікарні швидкої допомоги у Дніпрі. Щодня він оперує поранених бійців, до 5-6 операцій на день без вихідних. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на ДніпроTV.

Відділення політравми, у якому працює лікар Коштура спеціалізується саме на бойовій травмі. Це найбільше відділення області по кількості койкомісць і пролікованих хворих хірургічно та одне з найбільших в Україні вцілому. Хірурги відділення надають весь спектр необхідної допомоги, як невідкладної, так і планової.

Наші добові чергування тривають не 24 години, а 32 години. Тому що після одної доби починається новий робочий день ще на вісім годин. Оперуємо кожен день і на вихідних і в будніх. Операцій проводимо за добу 5-6. В нас відділення полі травми – це відділення, яке відкрили з самого початку війн. Воно спеціалізується саме на бойовій травмі та роботі з військовослужбовцями.  Це найбільше відділення області по кількості койок місць пролікованих хворих. Ми надаємо весь спектр хірургічної допомоги невідкладної та планової,- розповів Василь Коштура.

Також раніше ми писали Бореться за життя військових без вихідних: хірург міської клінічної лікарні практично живе на роботі (відео)