Чи треба відключати WI-FI на смартфоні перед сном: корисні поради

Зараз всі не уявляють життя без гаджетів й звикли бути на зв'язку постійно, навіть під час нічного відпочинку. Крім того, що від цього зостережують психологи, є ще один аспект, який стосується вашого смартфону. Передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт Апостроф.

Те що ми  ніколи не відключаєм Wi-Fi на своїх телефонах - велика помилка.

Три причини вимикати Wi-Fi на ніч

1. Зниження витрати заряду акумулятора
Wi-Fi на телефоні підвищує навантаження на батарею, оскільки постійно ведеться пошук мережі. Крім того, з увімкненим Wi-Fi може здійснюватися автоматичне оновлення програм. А от якщо функцію на якийсь час вимкнути, можна максимально довго зберегти заряджений телефон. Особливо є немає можливості зарядити його в будь-який час.

2. Відсутність випромінювання
З цим, безперечно, можна посперечатися. Але навіщо ризикувати? Так, згідно з однією з версій, мобільник з увімкненим Wi-Fi - небезпечним для людини, яка спить. Тому найкраще взагалі вимкнути телефон та покласти його якомога далі від ліжка.

3. Відпочинок від повідомлень
Багато людей настільки залежні від соціальних мереж, електронки та новин, що бояться пропустити повідомлення чи сповіщення, тому не відключають інтернет навіть уночі. Це не дозволяє розслабитись ні на хвилину. А що у цьому хорошого?

Раніше ми повідомляли про: Як прокидається сад та ліс у Дніпрі. Весняний фоторепортаж