Чому електровитяжці і газовому котлу не місце в одній кімнаті

Чому електровитяжці і газовому котлу не місце в одній кімнаті? Бо це загроза утворення чадного газу. Детальне пояснення від Дніпровської порадниці  з посиланням на Дніпропетровська філія "Газмережі".  

Зараз споживачі Дніпропетровщини активно готують помешкання до опалювального сезону: замовляють послуги з обслуговування, заміни/встановлення газового обладнання. Тому вкотре нагадуємо: категорично заборонено монтаж колонок/котлів із відкритою камерою згоряння в одному приміщенні з витяжкою, яка має примусову вентиляцію.

Під час роботи витяжки у димоході з’являється зворотна тяга. У результаті продукти горіння від роботи газового котла/колонки потрапляють до приміщення і стають причиною отруєння чадним газом. Чадний газ - безбарвний, без запаху, і це робить його небезпечним для життя.

Для виконання робіт, пов'язаних з монтажем газового устаткування, Дніпропетровська філія «Газмережі» рекомендує звертатись до спеціалістів, які мають дозвільні документи і сертифіковане обладнання. Замовити послуги встановлення/заміни газових приладів можна у Центрах обслуговування клієнтів регіону.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі масштабне відключення газу до кінця вересня. Адреси