Чорні дерева без жодного листочка. У Дніпрі масово захворіли абрикоси (фото)

Чорний абрикос - і це не про назву сорту, а про підступне захворювання кісточкових - моніліоз. Про жахливий стан дерев на Дніпропетровщині повідомила Катерина Ткаля у групі "Дачники-пенсіонери України", передає Дніпровська панорама.

Ось така біда з нашими абрикосами,коли цвіли були дощі,а зараз стоять без листя...Дніпропетровська обл., - йдеться у дописі.

У коментарях люди повідомляють з різних областей України, що мають таку ж біду:

Людмила Єфремова запевняє, що це захворювання привезли в Україну із хвойниками з Європи. Придивіться на молоденьких сливах і на чорнокоркі також є таке, - радить вона.

Користувач під ніком Нік Нік запевняє, що навесні потрібно захистити абрикосові дерева від цього грибкового захворювання. Він радить обробляти дерева препаратом Топсин М.

Ще рекомендують використовувати Хорус.

Люди також діляться результатами обробки дерев у своїх садах:

Ольга Синюк пояснює:

Біда по всій Україні, читала роз'яснення науковця, що цей грибок не поверхневий, а пробирається в кору і дерево гине , потрібно все зрізати.

Моніліоз (плодова гниль) — дуже шкідливе грибкове захворювання рослин. Втрати врожаю щорічно становлять 20–30 %, а в окремих господарствах — 50–70 %. Захворювання поширене у Європі, США, Чилі, Південній Африці. Поширюється моніліоз із ушкодженими плодами, але найчастіше з ураженим садивним матеріалом.

Нагадаємо, раніше ми писали: Жахливе видовище. У Дніпрі почорніли та згоріли абрикоси і персики (Фото, відео)

Також, що Дніпропетровщина може втратити урожай абрикосів цього року (відео)