Ціни різко пішли вниз. Скільки коштують сливи в Дніпрі

Ціни на сливи в Україні різко пішли вниз. Фрукти дешевшають через надлишкову пропозицію на ринку. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на аналітиків EastFruit.

За словами експертів, попит оптових компаній на сливи вельми невисокий, а ось обсяги пропозиції продовжують збільшуватися.

Ціни падають кожного тижня

На сьогодні ціни на сливи варіюється в діапазоні 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), що в середньому на 54% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зазначається, що спекотна погода сприяла прискореному дозріванню слив і водночас негативно вплинула на їхню якість, що чинить додатковий тиск на ціни.

Виробники стурбовані, що ціни на сливи вже опустилися нижче за рівень минулого року, коли фрукти продавали в середньому на 33% дорожче, ніж сьогодні. При цьому садівники не виключають, що за обставин, що склалися, будуть змушені й далі знижувати ціни.

Ціни на сливи в супермаркетах України

Сливи в Auchan продають по 31,10 гривні за кілограм. У фруктово-ягідному сегменті зміни цін торкнулися лише деяких позицій. У Сільпо ціна на фрукти трохи нижча - 30 грн/кг.

Які ціни в Дніпрі на Озерці

У Дніпрі ціни на сливу угорку стартують від 18 до 50 гривень за кілограм. 

Нагадаємо, раніше ми писали

Виплати до Дня Незалежності: хто з пенсіонерів може отримати додаткові гроші