Ціновий спад. У Дніпрі морква дешевшає п'ятий тиждень поспіль

 На українському ринку вже п’ятий тиждень поспіль спостерігається стійка тенденція до зниження цін на моркву. За даними аналітичного проєкту EastFruit, основною причиною такого цінового падіння є надлишок пропозиції на ринку при досить невисокому попиті на цей коренеплід. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Еast-fruit.com

 Чому морква дешевшає?
 

Аналітики зазначають, що поточна цінова ситуація – це результат кількох ключових факторів:

Перенасичення ринку: Активний збір врожаю моркви 2025 року практично у всіх регіонах країни призвів до значного збільшення пропозиції. Ринки та склади переповнені, що змушує виробників конкурувати ціною.
Низький попит: Попит на моркву наразі залишається невисоким. Споживачі, ймовірно, вже зробили перші закупівлі, і зараз ринок не потребує додаткових великих обсягів.
Тиск на виробників: В умовах, коли пропозиція значно перевищує попит, виробники змушені йти на поступки та знижувати відпускні ціни, щоб реалізувати свій товар.
 

Актуальні ціни
 

На даний момент основні продажі моркви врожаю 2025 року ведуться за ціною 9-16 грн/кг ($0,22-0,38/кг). Це в середньому на 10% дешевше, ніж було тижнем раніше. Експерти прогнозують, що, якщо попит не зросте, а пропозиція залишиться на такому ж високому рівні, ціновий спад може тривати й надалі.

Ця ситуація вигідна для споживачів, які можуть придбати якісний продукт за нижчою ціною, але створює значні виклики для фермерів та аграріїв.

 
Чи плануєте ви скористатися зниженням цін на моркву для зимових заготовок?

Нагадаємо, раніше ми писали

Чому мутніють консервовані огірки. Що робити господині