Ціною власного життя врятував побратимів: подвиг бійця "Дніпро-1" Миколи Дзидзи (Відео)

Боєць патрульної служби поліції особливого призначення "Дніпро-1" Микола Дзидза героїчно загинув у вересні 2022 року на Донеччині у бою з російськими загарбниками. Коли його підрозділ потрапив у засідку росіян, він до останнього відстрілювався, знищивши велику кількість ворога. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на пресслужбу поліції Дніпропетровщини.

Поліцейський Микола Дзидза народився 23 липня 1988 року у селищі Чернелиця Городенківського району Івано-Франківської області. Тут же і закінчив середню школу. Маючи за плечима строкову службу водієм та стрільцем військової частини у ЗСУ, у 2014 році, не вагаючись, пішов захищати Україну на сході.. Після повернення мав досвід служби в підрозділах ДСНС.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, у травні минулого року Микола Дзидза став одним із бійців полку патрульної служби поліції особливого призначення "Дніпро-1" ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Загинув поліцейський спецпризначенець 29 вересня 2022 року під час контрнаступу українських військових у населеному пункті Ямпіль Донецької області. Загиблому бійцю було лише 34 роки.

Про те, яким був Микола Дзидза із позивним "Норка" - розповідають його побратими. Бійці полку "Сафарі", які пліч-о-пліч з Миколою проривали ворожі укріплення на Донеччині, кажуть що саме професіоналізм "Норки" врятував їх життя.

Більше подробиць - дивіться у відео:

Провести в останню путь на батьківщині Миколу Дзидзу зібралося дуже багато людей. Сотні людей ставали на коліна під час руху скорботного кортежу, який проїхався населеними пунктами Івано-Франківщини, а також вулицями обласного центру. Уся громада відклала свої справи, щоб гідно провести загиблого Героя в останню путь.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Дніпропетровщина провела в останню путь Олега Казанцева.