Дешевше, ніж була. У Дніпрі почали падати ціни на капусту

На поточному тижні в Україні було зафіксовано тенденцію до зниження ціни на білокачанну капусту. На думку експертів, ціновий спад пов’язаний з відсутністю попиту на дану продукцію, що, своєю чергою, обумовлено її низькою якістю. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на EastFruit.

Як розповідають виробники, через неспрятливі погодні умови цього року ном позначилася на товарному вигляді середніх сортів капусти. За обставин, що склалися, фермери готові надавати знижки для покупців, намагаючись тим самим прискорити реалізацію некондиційного товару. Так, уже поточного тижня українські господарства готові відвантажувати білокачанну капусту по 17-24 грн/кг ($0,41-0,58/кг), що в середньому на 13% нижче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Нагадаємо, з середини липня поточного року білокачанна капуста на внутрішньому ринку України поступово дорожчала. Це було пов’язано з недостатньою пропозицією продукції від місцевих виробників. Ті, своєю чергою, пояснювали зменшення пропозиції спекотною та посушливою погодою, яка утримувалася практично на всій території України до кінця другого місяця літа.

Варто зазначити, попри зниження цін, білокачанна капуста в Україні на сьогодні надходить у продаж у середньому в 3,8 раза дорожче, ніж за аналогічний період торік.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як зварити смачний рис. Помилки, які найчастіше роблять