Дешевше вже не буде. Скільки коштують овочі і фрукти в Дніпрі

Ціни на деякі овочі в Україні наприкінці літа знатно підросли. Продовжує дешевшати лише білокачанна капуста. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на аналітиків EastFruit.

За словами спеціалістів, якщо фермери віддавали капусту минулого тижня максимум по 18 гривень за кілограм, то тижнем раніше - по 20 грн. Сюрпризи принесла й цибуля, зокрема, її "стрибки".

Якщо минулого тижня виробники віддавали цибулю по 10-13 гривень за кілограм, то тепер мінімальна ціна на цибулю досягла позначки в 12 грн.

При цьому третій тиждень поспіль дорожчає томат. Минулого тижня максимальна оптова ціна була 50 грн, а тижнем раніше 45. Значно підскочила ціна на цвітну капусту - з 30-35 до 45-55 гривень за кілограм. Також подорожчали кабачки - з 10-15 до 12-20 грн/кг.

Що стосується фруктів, то підскочили ціни на сливу. Якщо минулого тижня фермери віддавали фрукт по 15-30 грн/кг, то тижнем раніше 10-20 грн/кг. Крім того, дорожчає диня. Ці баштанні наприкінці серпня віддавали по 25-30 грн/кг, а тижнем раніше по 15-25.

Тепличні комбінати України підвищили відпускні ціни на огірки. Станом на 29 серпня вартість овоча становить 40-60 грн/кг. Тільки з початку поточного тижня ціни на тепличні огірки в Україні зросли в середньому на 14%.

Нагадаємо, раніше ми писали

Що смажити першим - цибулю чи моркву. Такий простий процес може поставити в глухий кут навіть досвідчену господиню