Для смачних десертів узимку: рецепт вишні у власному соку
Щоб зберегти смак літа на довгу зиму, пропонуємо вам закрити вишню без кісточок у власному соку. Цей простий рецепт не потребує багато часу та зусиль, а результат вразить вас насиченим смаком та неймовірним ароматом. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Завдяки цьому рецепту ви зможете використовувати ягоди для приготування різноманітних десертів: пирогів, тортів, рулетів, та навіть коктейлів.
Інгредієнти
Вишня (1 кг);
Цукор (200-250 г).
Приготування
- Вишні перебираємо, промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжки та кісточки. Це можна зробити за допомогою спеціальної машинки для видалення кісточок, преса для часнику, скріпки, шпильки, коктейльної трубочки, дерев'яної шпажки або олівця.
- Потім викладаємо в глибокий посуд шар вишні та шар цукру, чергуючи. На кожний кілограм вишні потрібно 200 г цукру, якщо ягода кисла – можна взяти 250 г.
- Струшуємо миску з вишнями та цукром, а потім залишаємо їх за кімнатної температури на 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік.
- Через зазначений проміжок часу перекладаємо вишню у велику каструлю і ставимо на середній вогонь і трохи перемішуємо, щоб повністю розчинився цукор. Це триватиме приблизно 5 хвилин – доводити до кипіння не потрібно.
- Заздалегідь підготуємо банки та кришки для вишневого варення без кісточок. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою близько 5 хвилин.
- Викладаємо вишні в банки і заливаємо сиропом, щоб банка була повною.
- Стерилізуємо заготівлю: на дно широкої каструлі викладаємо тканину або кухонний рушник, ставимо банки з вишнями, злегка прикриваємо кришками, але не закручуємо. Наливаємо теплу воду по плічка і доводимо її до кипіння. Після цього стерилізуємо банки 0,5 л – 15 хвилин, а 1 л – 20 хвилин.
- Герметично закриваємо і перевертаємо банки догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою та залишаємо на ніч.
Також раніше ми писали Піца без тіста: неймовірно смачна страва з баклажанів за 30 хвилин