Дніпро активно розвиває цифрові сервіси та послуги: у місті впроваджено автоматизований реєстр територіальної громади

У вівторок, 20 червня, в рамках чергування по місту директор департаменту інформаційних технологій Дніпровської міської ради Андрій Пригожин перевірив, як виконується доручення міського голови Бориса Філатова щодо впровадження та підтримки цифрових сервісів у Дніпрі. Черговий по місту перевірив, як працює автоматизований реєстр територіальної громади у ЦНАП. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Місто Дніпро активно розвиває цифрові сервіси та послуги. Департаментом інформаційних технологій Дніпровської міської ради було розроблено та впроваджено автоматизований реєстр територіальної громади (РТГ). Цей міський реєстр повністю інтегровано з Державною міграційною службою та сервісом "Дія". Також є можливість обміну даними з іншими територіальними громадами.

За допомогою системи РТГ державні реєстратори здійснюють функції реєстрації та зняття з обліку жителів міста. Також можна отримати виписку з загальноукраїнського реєстра про місце проживання. Реалізовано і можливість отримати Витяг з реєстру територіальної громади від Державної міграційної служби України з QR-кодом, який підтверджує дійсність витягу.

За останній місяць, з 19 травня 2023 року, завдяки автоматизованому реєстру територіальної громади містянам було надано такі послуги:

  • Оформлено заяв реєстрації / зняття з місця проживання: 3 472;
  • Отримано витягів з реєстру: 3 760;
  • Створено нові картки мешканців: 1 389.

Містяни можуть отримати повний спектр послуг у районних приймальнях для мешканців, а також у ЦНАПі "Лівобережний", де працює державний реєстратор. Це, зокрема, такі послуги, як:

  • реєстрація / зняття з місця проживання;
  • видача довідок;
  • видача витягів

У "Правобережному" ж ЦНАПі можна отримати довідки та витяги.

Цифрова трансформація є пріоритетом для міста. Департамент інформаційних технологій активно впроваджує електронні послуги, що робить життя дніпрян комфортнішим та зручнішим.