Дніпро активно розвиває цифрові сервіси та послуги: у місті впроваджено автоматизований реєстр територіальної громади

У вівторок, 20 червня, в рамках чергування по місту директор департаменту інформаційних технологій Дніпровської міської ради Андрій Пригожин перевірив, як виконується доручення міського голови Бориса Філатова щодо впровадження та підтримки цифрових сервісів у Дніпрі. Черговий по місту перевірив, як працює автоматизований реєстр територіальної громади у ЦНАП. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

ЦНАП Дніпро 1

Місто Дніпро активно розвиває цифрові сервіси та послуги. Департаментом інформаційних технологій Дніпровської міської ради було розроблено та впроваджено автоматизований реєстр територіальної громади (РТГ). Цей міський реєстр повністю інтегровано з Державною міграційною службою та сервісом "Дія". Також є можливість обміну даними з іншими територіальними громадами.

За допомогою системи РТГ державні реєстратори здійснюють функції реєстрації та зняття з обліку жителів міста. Також можна отримати виписку з загальноукраїнського реєстра про місце проживання. Реалізовано і можливість отримати Витяг з реєстру територіальної громади від Державної міграційної служби України з QR-кодом, який підтверджує дійсність витягу.

Дніпро ЦНАП

За останній місяць, з 19 травня 2023 року, завдяки автоматизованому реєстру територіальної громади містянам було надано такі послуги:

  • Оформлено заяв реєстрації / зняття з місця проживання: 3 472;
  • Отримано витягів з реєстру: 3 760;
  • Створено нові картки мешканців: 1 389.

Містяни можуть отримати повний спектр послуг у районних приймальнях для мешканців, а також у ЦНАПі "Лівобережний", де працює державний реєстратор. Це, зокрема, такі послуги, як:

  • реєстрація / зняття з місця проживання;
  • видача довідок;
  • видача витягів

У "Правобережному" ж ЦНАПі можна отримати довідки та витяги.

Цифрова трансформація є пріоритетом для міста. Департамент інформаційних технологій активно впроваджує електронні послуги, що робить життя дніпрян комфортнішим та зручнішим.