Краще не купатися: на Дніпропетровщині в річці виявили кишкову паличку

Вода в річці Самара у Дніпропетровській області має тенденцію до погіршення якості. У водоймі виявили кишкову паличку, яка у спеку швидко розмножується. Мешканців регіону просять уникати купання та відпочинку на річці Самара. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на мера Новомосковська Сергія Рєзніка.

"Маємо тенденцію до погіршення якості води в Самарі. За результатами лабораторних досліджень виявлені значні перевищення встановлених нормативів за індексом лактопозитивної кишкової палички, що свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми.

Купання в такій воді може викликати гострі кишкові інфекції у дітей та дорослих.

Найактивніше кишкова паличка розмножується якраз у спеку.
Під час купання річкова вода неодмінно потрапляє в ротову порожнину. З огляду на це, я наполегливо рекомендую уникати купання та відпочинку на воді в Самарі. Захворюванням краще запобігти завдяки поміркованим рішенням", - написав у соцмережі Сергій Рєзнік.

Також міський голова Новомосковська наголосив, що це питання безпеки та попросив батьків роз’яснити ситуацію дітям.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів про заборону відпочинку на воді, заборону вилову риби та заборону її продажу.