Дніпро вкладає десятки мільйонів гривень у підготовку до опалювального сезону, який цьогоріч буде складним

Дніпро продовжує системну підготовку до опалювального сезону — спираючись на досвід позаминулої зими та пропрацьовуючи найскладніші сценарії, з якими через ворожі атаки країна може зіткнутися у цей сезон холодів. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на пресслужбу міської ради.

 

«Місто вкладає десятки мільйонів гривень у підготовку до опалювального сезону, який буде дуже складним. Сподіваюся, що, як і вся країна, ми пройдемо його з честю», — наголосив напередодні мер Дніпра Борис Філатов.

Так в одній з котелень на правому березі, що подає тепло на 17 житлових будинків, а також прилеглі школу і дитсадок, встановлено два потужні італійські котли та горілки німецького виробництва.

«Один котел у роботі, інший — у резерві. У разі великих морозів вмикається другий котел і вони працюють», — пояснює начальник однієї з теплових дільниць Сергій.

Тут також вже перевірили мережі, насосне та інше устаткування. Найближчим часом підключать генератор.

Водночас лише у цій котельні борг містян за опалення сягає 8 млн грн. Фінансове становище багатьох родин під час війни зрозуміле. Утім, якщо загальний борг людей за комунальні послуги зростатиме і надалі, місту буде складно продовжувати комплексні модернізації та тримати теплове господарство стійким до ворожих атак.

Нагадаємо, раніше ми писали

Устигніть зробити запаси. У Дніпрі переноситься відключення води