Дніпровський цирк відсвяткував 43-й день народження

Сьогодні, 24 грудня, Дніпровський державний цирк відзначає свій 43-й день народження. Будівля цирку, яка стилізована під намет шапіто, була відкрита в 1980 році за проектом архітектора Павла Нірінберга, повідомляє Дніпровська панорама.

Архітектура Дніпровського цирку є його головною визначною пам'яткою. Будівля має форму кола і покрита алюмінієвим куполом. Купол має діаметр 60 метрів і висоту 25 метрів. Фасад цирку виконаний у стилі радянського конструктивізму.

Цирк має чотири поверхи. На першому поверсі розташовані каса, гардероб, буфет та інші службові приміщення. На другому поверсі розташовані глядацькі зали. На третьому поверсі розташовані репетиційні зали та інші приміщення для артистів. На четвертому поверсі розташована технічна зона.

Новий цирк став одним із найпопулярніших культурних закладів Дніпра. Щороку він приймає десятки тисяч глядачів, які приходять подивитися на виступи артистів циркового мистецтва з України та інших країн світу.
Дніпровський цирк є справжньою окрасою міста. Він радує дніпровчан і гостей міста вже 43 роки. Будівля цирку є важливим культурним символом міста і продовжує радувати глядачів своїми видовищними виставами.

Читайте також: Вулиця Липинського у Дніпрі: від караїмського кварталу до сучасного центру міста