Дніпряни розповіли, що думають про повернення дітей за парти

Незважаючи на війну, Кабінет Міністрів України рекомендував розпочати учбовий рік у школах країни з 1 вересня. При тому, в очному режимі. Про те, як ставляться до такого рішення батьки Дніпра, дізнавався кореспондент Дніпровської панорами.

Вікторія, 22 роки

 Мій син повинен йти в перший клас. Як мати, я, звичайно, проти, щоб у такий для країни нелегкий час діти почали відвідувати заняття в офлайн режимі. Дистанційне навчання зараз - найкращий варіант для наших дітей.

Олександра, 35 років

Я категорично проти щоб мої діти йшли цього року до школи. Нехай сидять вдома на дистанційному навчанні і далі, допоки не закінчиться війна . Не хочу, щоб вони під час сирени бігали по підвалах, а я переживала - що з ними та де вони.

Олександр, 54 роки

Як батько і дідусь, я вважаю, що зараз не найкращий час для того, щоб діти почали відвідувати школу. Нехай продовжують навчання в дистанційній формі. І нам, батькам, спокійно, і діти не переживають стрес зайвий раз. Ця війна може забрати у нас найцінніше – наших дітей.

Олена, 26 років

Моїй дитині 9 років, і їй зараз не завадило б спілкування з однолітками. Тим більш, що уроки в онлайні не дають ту кількість знань, яку моя дитина могла би отримувати в шкільних класах і при особистій розмові з однокласниками та вчителями .Звичайно мені не буде давати спокою війна і сирени, які повідомляють нам про загрозу для життя .

Ольга, 46 років

Мої діти вже дорослі, але в мене є онука, яка має йти до першого класу в цьому році. Я дуже переймаюсь з приводу того, що вона буде одна в моменти, коли лунає сирена. Напевно, було б краще, аби в цьому віці підчас війни була б вдома, з батьками. 

Раніше ми розповідали, що Зеленський відповів на петицію з проханням не відновлювати оффлайн-заняття у школах.