Дніпряни вимагають залишити військовий ПДФО громадам, які надалі зможуть самі допомагати військовим

У Дніпрі громадяни  провели акцію  та закликали центральну владу залишити військовий ПДФО місцевим бюджетам.  Лише так громада міста зможе і надалі самостійно надавати велику та потрібну допомогу військовим, повідомляє Дніпровська панорама.

Нагадаємо,  в країні триває бурхлива дискусія щодо внесеного до ВР  урядового законопроекту 10037. Ним Кабмін під керівництвом Шмигаля зокрема пропонує без жодної альтернативи відібрати у місцевих громад військовий ПДФО - податок на доходи фізосіб,  який находить саме до місцевих бюджетів. Натомість уряд прагне в рази посилити фінансування деяких міністерств, на кшалт Мінстратегпрому чи Держспецзв’язку, про існування яких люди на місцях навіть не мають гадки.

При цьому гроші військового ПДФО громада Дніпра в першу чергу спрямовує на надання різноманітної допомоги захисникам України. Зокрема, саме Дніпро став лідером серед обласних центрів в Україні з надання Силам оборони позашляховиків, дронів, різноманітних приладів, амуніції та ін.

Дніпряни наполягають: в законопроекті 10037 необхідно залишити військовий ПДФО громадам,  які  матимуть змогу надалі допомагати захисникам України.  Адже на фронті несуть службу конкретні люди з конкретних міст та громад, які постійно потребують різнопланової допомоги. І саме громади можуть адресно і ефективно надавати таку допомогу.

Юрій Лавров, керівник благодійного фонду «Снайпер» розповів:

Сьогодні, 21 жовтня, пройшла  мирна акція, направлена на те, щоб військовий збор ПДФО оставили в місті Дніпро. Громадяни, мешканці Дніпра проти законопроекту 10037, тому що ми вважаємо, що гроші, які збирають, які є допомогою військовим повинні залишатися у міста, для того щоб ще більше допомогати армії захищати наше населення та країну.

Також раніше ми писали Важливі зміни для водіїв Дніпра: в Україні оновили правила дорожнього руху