До Дніпра суне циклон Sven. Синоптик розповіла про погодний сюрприз

У п'ятницю, 21 квітня,  в Україні знову - дощі, зумовлені циклоном Sven, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на синоптика Наталю Діденко.

21-го квітня, у більшості областей України пройдуть дощі різного калібру, від невеликих до помірних. Циклон Sven!
Хіба що близкість західного АНТИциклону Petra не пустить завтра дощі на Волинь, Рівненщину та Львівщину там без опадів, - зазначила синоптик.

За словами Діденко, до капосних дощів приєднається ще й рвучкий вітер північно-східного напрямку, можливі навіть часом штормові пориви 15-20 метрів за секунду.

А от температура повітря розбіжиться хто куди.

У центральних областях, на Київщині, Сумщині, Харківщині, Луганщині, навіть південній Одещині, звичайно, в Карпатах очікується холоднеча, вдень лише +8+12 градусів.
На південному сході України, у більшості західних областей все ж весна покаже теплий характер, +12+16 градусів, - додала синоптик.

За інформацією синоптика, потепління відчутне в Україні очікується у неділю-понеділок.

Погода від Укргідрометеоцентру:

Хмарно з проясненнями.

У південній частині, центральних та східних областях помірний дощ, вдень на південному сході подекуди грози; на решті території місцями невеликий дощ.

Вітер, північний, північно-східний, 7-12 м/с.

Температура вночі 4-9°, вдень 10-15°, на Закарпатті до 19°.

На високогір'ї Карпат невеликий дощ, вночі з мокрим снігом; температура вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 4-9° тепла.

Нагадаємо, раніше ми писали: Рожеве поле. Під Дніпром цвіте мигдаль степовий, плоди якого не радять їсти (фото)