Домашні булочки з вишнею. Дріжджове тісто готується елементарно

Незабаром достигне вишня, а на ринках вже продають черешню. У цей час бабуся завжди пекла пиріжки з вишнею. Немає нічого смачнішого за солодкий пиріжок з кислинкою і кухоль холодного молока. Дніпровська панорама ділиться рецептом домашніх булочок із вишнею, які готуються з елементарного дріжджового тіста, виходять дуже м'які та пишні. Рецептом поділилася Фудблогер Ірина з ніком ira.shaf_cooking на своїй сторінці в Instagram.

Для тіста:

  • молоко – 500 мл
  • цукор – 6 ст. л.
  • свіжі дріжджі – 40 г
  • вершкове масло – 50 г
  • олія рослинна – 50 мл
  • жовтки – 4 шт. + 1 яйце – для змащення
  • борошно – 700 г
  • сіль - 0,5 ч. л.
  • ваніль

Начинка:

  • свіжі вишні – 1 кг
  • цукор – 200 г
  • крохмаль – 1 ст. л.

Штрейзель (посипання):

  • вершкове масло – 30 г
  • цукор – 100 г
  • борошно - 100 г
  • ваніль

Спосіб приготування:

Для приготування опари слід змішати дріжджі + 100 мл молока + 2 ст. л. борошна. Перемішати все та залишити на 20 хвилин.

До готової опари додати решту молока, збиті з цукром жовтки, сіль та борошно. Замісити тісто і в процесі вимішування налити олію. У готовому вигляді воно має бути еластичним і не прилипати до рук. Накрити рушником та залишити на 1 годину.

Готове тісто викласти на робочу поверхню, присипану мукою|борошном|, і розкотити в коло. Нарізати його на квадрати розміром 5*5 см. На кожен квадратик викласти 5-6 вишень, 1 ч. л. цукру та трохи крохмалю. Сформувати пиріжок.

Викласти булочки на лист, застелений пергаментом, накрити рушником і залишити на 20 хвилин підходити.

Перед випіканням змастити булочки збитим яйцем і посипати посипанням. Випікати за температури 180 градусів 20-25 хвилин. Готово!

Нагадаємо, раніше ми писали: Як приготувати курку із присмаком Китаю. Швидкий рецепт