Довідка про безаварійний стаж водіння: як і де оформити

Зокрема для оформлення договору автострахування деякі іноземні страхові компанії просять підтвердити власну страхову історію, а також надати інформацію про участь в ДТП. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Департамент правового забезпечення Дніпровської міської ради

Що таке довідка про безаварійне водіння

Довідка про безаварійне водіння – це документ, що підтверджує відсутність участі у ДТП. Також це ключова довідка, яка відкриває можливості отримання знижок на страхування та підвищення вашого автомобільного рейтингу водія. Водійський стаж без ДТП може бути перевагою для водія в отриманні фінансового заощадження на наступний поліс. 

 У зв’язку з впровадженням деяких країн Європи змін в умовах перебування транспортних засобів з українською реєстрацією та необхідністю проходження їх реєстрації в країнах перебування, українці стикнулися з неможливістю подальшого використання української «Зеленої картки» та потребою скористатися страховими послугами іноземних страхових компаній.

  Для оформлення договору автострахування деякі іноземні страхові компанії просять підтвердити власну страхову історію, а також надати інформацію про участь в ДТП.
  Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) є єдиним об'єднанням страховиків, які здійснюють обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за шкоду, заподіяну третім особам.
  Відповідно, для отримання інформації з Централізованої бази даних МТСБУ щодо історії страхування з обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та участі у ДТП, потрібно подати до МТСБУ заяву в довільній формі, виконавши такі умови  


  У зверненні має бути зазначено:

  адресат ( МТСБУ);
  прізвище, ім'я, по батькові заявника;
  реквізити документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит;
  індивідуальний податковий номер заявника;
  адреса проживання (місце перебування);
  електронна пошта;
  марка і модель транспортного засобу (опціонально);
  державний номер транспортного засобу (опціонально);
  VIN транспортного засобу (опціонально).

  Письмове звернення повинно бути оформлене належним чином та підписано заявником із зазначенням дати. Оформлене звернення у pdf-форматі потрібно надіслати на e-mail МТСБУ   на e-mail: mtibu@mtibu.kiev.ua.

  Важливо, необхідно взяти до уваги наступне:

Відповідь на звернення може буде надана виключно українською мовою.
  Зазначені довідки МТСБУ видаються БЕЗКОШТОВНО.
  ЦБД МТСБУ була створена у 2010 році. Отже, база даних НЕ МІСТИТЬ повної інформації про договори ОСЦПВВНТЗ, що були укладені ДО 2010 року.
  У зв’язку з великою кількістю запитів, враховуйте, що опрацювання такого запиту займає певний час. Не варто надсилати запити повторно і дублювати їх. Це не впливає на швидкість опрацювання, а навпаки ускладнює їх опрацювання.
  Довідки надсилаються електронним листом, засвідчені ЕЦП. Для отримання зазначеної довідки не потрібно звертатися за допомогою до представників, адвокатів та інших осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали

Тариф на електроенергію та на газ з 1 липня: скільки доведеться платити