Господиня фіалкового дива. Мешканка Кривого Рогу вирощує понад 500 сортів цих кімнатних рослин (Відео)

Квітами криворожанка Людмила Матвеєва захоплюється вже десять років. Її любов - фіалки. Все почалось з одного листочка цієї квітки, який жінка взяла для вирощування. А зараз її колекція налічує понад пів тисячі сортів цієї рослини. Про догляд за фіалками вона розповіла ТРК "Рцдана", передає Дніпровська панорама.

Квітами заставлено все у її магазині.

Я набрала у подруги багато цих листочків, а поиім почала вирощувати фіалки. Потім зрозуміла, що мені треба переходити на сортові фіалки. Зпмовляла поштою. Кожну посилку зустрічала з великою радістю. Так по листочку й зібралась ціла колекція", - каже Людмила.

Зараз оранжерея Людмили налічується 500 сортів фіалок. І зупинятися на цьому жінка не збирається. Для тих, хто хоче завести вдома фіалку, вона радить:

Якщо ви новачок у цій справі, треба придбати не багато - 3-4 фіалочки і навчитися за ними доглядати. Цим рослинам потрібне освітлення від 20 до 14 годин в день, температура потрібна від 20 до 24, щоб вони гарно квітнули, а вологість - до 60 %. иакод до процесу поливу особливі вимоги. Якщо це на підвіконні люди ворощують їх у субстраті чи грунті, тоді поливають у піддон чи під кущик. У мене вся колекція на гнотовому поливі", - розповідає Людмила.

Докладніше - у сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Быть водителем маршрутки - лучшая профессия! Днепрянка Елена Тюлякова двадцать лет за рулем