Європарламентарі вважають законопроєкт 5655 перешкодою вступу України до ЄС (Відео)

Депутат Європейського парламенту від Німеччини Міхаель Галер розповів, що є перешкодою до вступу України в ЄС. Він наголосив, що необхідно, аби українські закони відповідали всім європейським правилам. При цьому він виокремив закон 5655 "про містобудування", який "є трохи проблематичним, його, наприклад, треба доопрацювати". Про це повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на ютюб-канал Асоціацїї міст України.

За словами євродепутата Міхаеля Галера, суди, антикорупційні процеси та децентралізація – це "три реформи з багатьох, які є дуже важливими". Водночас він наголосив на тому, що для вступу в ЄС необхідно, аби українські закони повністю відповідали європейським правилам і важливі реформи було розпочато. При цьому він виокремив скандальний закон 5655 "про містобудування", який треба доопрацювати.

"Важливі реформи розпочато, це реформа децентралізації, вона повинна бути продовжена і завершена. Не можна допустити, щоб Україна полишила шлях боротьби з корупцією. Один з законів, які ми обговорювали, це 5655, – за нашою оцінкою він є трохи проблематичним. Його треба доопрацювати", – сказав депутат Європарламенту.

Нагадаємо, раніше Геннадій Корбан сказав про те, що законопроект 5655 про реформу містобудування викличе свавілля та хаос у містах.