Готую на Новий рік вже втретє. Нереально смачний та красивий салат "Наречена"

Кожному кулінару здається, що готувати салати досить легко. При цьому не завжди виходять смачні салати, навіть якщо вони спочатку створюються чітко за рецептом. У чому проблема приготування салатів повідомляє Дніпровська панорама.

Справа в тому, що є деякі негласні правила під час готування, про які деякі забувають.

По-перше, не можна змішувати холодні та гарячі овочі в одному салаті. Те, що було відвареним, потрібно охолодити перед шатківником і змішуванням з холодними продуктами.

По-друге, зберігати кожен компонент для салату потрібно окремому посуді, щоб смаки овочів, фруктів, яєць і м'яса не змішалися заздалегідь.

Ці правила допоможуть не припуститися помилок при готуванні цього салату.

Інгредієнти для салату:

картопля - 3 шт.;
курячі стегна копчені - 4 шт.;
жовтки - 5 шт.;
цибуля зелена;
плавлений сир - 160 г;
білок - 5 шт.;
сіль - ½ ч.л.;
майонез - ст. л.

Приготування салату:

Відварюємо яйця та картопля до готовності, очищаємо та охолоджуємо. Натираємо картоплю на великих зубчиках терки, викладаємо першим шаром у кулінарне кільце на тарілку.

Змащуємо майонезною сіточкою картопляний шар, солимо і перчимо його. Нарізаємо маленьким кубиком копчену курку, заздалегідь знімаємо шкірку і позбавляємо кісточок.

Викладаємо шар із курячого м'яса, покриваємо майонезною сіточкою. Очищені яйця ділимо на білки та жовтки. Натираємо на дрібній тертці жовтки на м'ясний шар.

Змащуємо жовтки майонезом, шаткуємо зелену цибулю і викладаємо наступним шаром. На цибулю натираємо зверху на дрібній тертці сирки, рівномірно розподіляємо.

Змащуємо майонезом сирний шар, натираємо на нього білки, теж рівномірно розподіляємо. Залишаємо салат у холодильнику для просочення та стабілізації.

Салат рекомендуємо прикрасити зеленню - зеленою цибулею або кропом.

Шар із зеленою цибулею можна замінити на мариновану цибулю, а копчену курку на відварену або шинку.