Індексація пенсій у березні. Виплати зростуть на 1000 гривень

У березні 2024 року на пенсіонерів чекають приємні зміни. Уже наступного місяця - у березні - підвищення пенсій під час планової індексації. Яким буде загальний розмір надбавки, повідомляє Дніпровська порадниця. 

У кого пенсії зростуть найбільше

Найбільше мають зрости пенсії в тих пенсіонерів, які зараз отримують близько 8 000 грн. Для цих людей виплати зростуть ще на тисячу гривень.

Ті, хто зараз отримує пенсію в розмірі 4 000 грн, можуть отримати добавку до 4 600 грн.

Кому не варто чекати на індексацію 

Щоправда, індексація стосується не всіх. Ті, хто вийшов на пенсію протягом останніх трьох років, не отримають надбавки до виплат.

Пенсіонери, які отримують високі пенсійні виплати також не відчують їхнього зростання. Зокрема, йдеться про колишніх суддів із пенсіями близько 100 тисяч грн.

Зростання пенсій у квітні 

Наступне збільшення пенсій заплановано на квітень 2024 року. Його можуть очікувати пенсіонери, які продовжують працювати та мають великий страховий стаж.

Також у квітні пройде другий етап зростання мінімальної зарплати, що спричинить збільшення мінімальної пенсії для тих, кому понад 65 років, якщо в них є необхідний стаж.

За словами фахівців, у нову формулу індексації пенсій врахують не тільки рівень інфляції, але й сума зарплати. Саме з неї будуть відраховуватись страхові внески. Тобто, чим у людини більший був стаж і вища зарплата, тим вищим буде і розмір її пенсії.

Нагадаємо, раніше ми писали

Можуть залишитись без виплат: кому з пенсіонерів потрібно пройти ідентифікацію