Була у важкому стані з проявами анафілактичного шоку. У Дніпрі медики врятували жінку, яка випила жарознижувальні

У Дніпрі медики швидкої врятували життя жінці, яка вдома лікувалась від ГРЗ. Пацієнтку у важкому стані з клінічними проявами анафілактичного шоку врятували медики завдяки своєму професіоналізму та злагодженим діям. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на медика Центральної підстанції Дніпровської станції ЕМД Віктора Пальчинського.

Жінка захворіла на «застуду», але лікування вдома ледве не позбавило її життя.

Як стало відомо, дніпрянка декілька днів хворіє на гостре респіраторне захворювання, лікується звичними для всіх препаратами. Вчергове виміряла температуру тіла. Вона була висока, тому прийняла препарат, що знижує температуру тіла, і тут почалося «найцікавіше».   

Через невеликий проміжок часу хвора побачила на своєму тілі великі плями (кропивʼянка), які супроводжувалися нестерпним свербіжем. Трішечки згодом відчула ускладнене дихання та загальну слабкість. Чоловік пацієнтки негайно звернувся по допомогу до служби «103».   

Бригада екстреної медичної допомоги Центральної підстанції Дніпровської станції ЕМД КП«ОЦЕМД та МК»ДОР» у складі Вадим Соломенников та Тетяна Виноградова, прибувши на виклик, виявили пацієнтку у важкому стані з клінічними проявами анафілактичного шоку.

Медики негайно розпочали надання медичної допомоги, після якої стан стабілізувався і жінку доправлено до профільного лікувального закладу.

Шановні громадяни, будьте уважні та обережні при прийомі лікарських засобів, завжди вивчайте інструкцію до препарату консультуйтеся зі своїм сімейним лікарем, якщо маєте алергічні реакції на ті, чи інші ліки.
Дякуємо бригаді за оперативність і професіоналізм.
Ми завжди на варті вашого здоровʼя та життя!, - на це звернув увагу Віктор Пальчинський.

Нагадаємо, раніше ми писали

Небезпечні помилки: що не можна робити при високій температурі