Історія мами дніпровського воїна, який привіз із фронта чотирилапого друга і загинув в донецьких степах (Відео)

У Дніпрі немає жодної родини, якої не торкнулася б війна. На жаль, у багатьох вона назавжди відібрала рідних та близьких. Мешканка міста Наталія Суходольська втратила сина, який загинув у бою під Авдіївкою на Донеччині. Тепер мама героя мешкає з вірним другом, якого її син Саша зустрів на фронті – вівчаркою Семом. Детальніше - в ексклюзивному матеріалі "Дніпровської панорами".

Сім’я Суходольських свого часу переїхала до Дніпра з Полтавської області та оселилася на житловому масиві Західний. У 20 років Саша пішов служити до 25-ої Січеславської повітряно-десантної бригади, приймав участь в АТО на Донбасі.

Східноєвропейську вівчарку Сема він знайшов серед зими в прифронтовій Авдіївці. Приречений на голодну смерть пес був залишений на ланцюгу у дворі кинутого господарями будинку. Він з'їв увесь сніг навколо себе і невідомо, скільки б ще протягнув, якби його не знайшли наші військові.

Як розповідав сам Олександр, це було кохання з першого погляду. З того часу вони з Семом були нерозлучні - 4 роки пес провів з господарем в АТО і ще 1 рік цивільного життя - після того, як у Сашка закінчився армійський контракт.

Перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, Олександр зустрів у Дніпрі. І вже того ж дня відправився до своєї частини, після чого – на фронт. І знову це була Авдіївка. Сема на війну він не взяв – такого навантаження пес, якому вже понад вісім років, міг не витримати.

У травні 2022 року Олександр отримав контузію та три тижні пробув у Дніпрі, де проходив курс лікування. Після чого знову повернувся на фронт. Тоді мати бачила свого сина востаннє - Саша загинув у бою під Авдіївкою 23 червня минулого року.

Тепер Наталія, яка на війні втратила сина, кожного дня разом із Семом гуляє вулицями мікрорайону Західний. Після особистої трагедії у жінки почалися проблеми зі здоров’ям.

Мама військового згадує як отримала звістку про загибель сина. Тільки-но взявши слухавку, вона зрозуміла, що трапилось горе.

Але попри біль від втрати найдорожчої людини, Наталія впевнена, що слід продовжувати жити. Саша не простив би їй слабкості. Хоча всі думки мами і досі тільки про сина, якому назавжди лишилось двадцять вісім.

Детальніше - дивіться у нашому відеосюжеті:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на фронті загинув боєць з Дніпропетровщини, якого поважали колеги.