Історія військовополоненого з Дніпра: як розвідника етапували до росії (відео)

На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну група українських військових з 74 окремого розвідувального батальйону потрапила до полону. Більше півтора року рідні та близькі чекають на повернення чоловіків до Дніпра, додому. На жаль, поки що обміну немає. Ми продовжуємо серію репортажів про українських військовополонених. Наступна історія – Юлії, мами Олександра. Про це в ексклюзивному відео "Дніпровської панорами".

Її син пішов воювати з початку повномасштабного вторгнення. Вже у березні 2022-го групу з їхнього батальйону взяли в полон. Спочатку їх відправили на окуповану частину Донецької області.

Саша в полоні, і був обмін 86 на 86, мені зателефонували з номеру о 1 годині ночі і сказали, що Саша передав, що він у полоні, в Оленівці. Це було на квітень 2022 року, потім інформації у нас не було ніякої, ми не знали, де він, зовсім. В серпні прийшов лист від Саші, він стандарний, на повітря, годують, вигулюють, я сумую, вірю, що повернуся, ви чекайте, - розповіла мати військовополоненого.

Потім полонених перевезли в росію. Інформації про умови перебування їх у полоні вкрай мало. Юлія звертається у всі можливі інстанції, щоб повернути додому сина.

Обмін у грудні місяці, теж на Сашину дружину Олю вийшов хлопець, сказав, що Саша знаходиться в Борисоглібську, він живий, тримається і все, більш інформації у нас не було взагалі з грудня 2022 року по травень 2023-го. Хлопець, що вийшов з полону, підтвердив, що чув, бачив Сашу, велика втрата ваги, тримається, але тяжкий стан. Навіть оці слова, почули, що живий, стало трошки легше на душі. Віримо, що повернеться, що повернуть його, також їздимо на зустрічі всі ми разом, кожен місяць і на Київ, і Вінниця, були на зустрічі з Приймаком, Лубенцем. Скрізь звертаємося, пишемо. Поки стандартно: координаційний штаб бореться. Я хочу, щоб всі чоловіки, діти повернулися, щоб мій син повернувся, він зовсім молодий, з 18 років служить, - говорить Юлія.

Попри те, що військові досі залишаються в полоні, українські жінки вірять, що вже незабаром зможуть їх обійняти.

Подробиці - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Донечка не обійме тата. На Дніпропетровщині поховають мужнього захисника Володимира Коляду