Календар риболовлі на червень, липень, серпень 2024: коли гарно клює

Рибалка – це ціла наука. У кого є знайомі рибалки, ті точно знають, наскільки часом складно підготуватися до хорошого клювання, адже не просто взяти вудку та вирушити до річки. Потрібно ще знати, коли найкраще ловити рибу, не тільки в який час року, час доби та інші умови також відіграють роль. Більшість любителів риболовлі вважають найкращим сезоном літо. Риба є холоднокровною істотою, тому дуже чутлива до перепадів температури. Саме влітку спостерігається їхня висока активність. Але не варто думати, що в спеку риба сама стрибатиме на гачок. Влітку також потрібно знати чимало нюансів. 

Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на офіційний сайт українського виробника риболовних снастей.

Риболовля в липні може бути вимогливою, оскільки в спекотні дні риба може відчувати дискомфорт та стати менш активною, що впливає на кльов. Тому варто робити акцент на глибокі місця і ловити рибу як вранці так і вечором.

На що краще ловити?

Окунь – гнойовий хробак, мотиль, дрібна рибка;
Судак – силіконові примани або дрібний живець;
Карась – хробак, опариш;
Лящ – парений горох;
Плотва – парена пшениця, опариш, мотиль або хробак.

Кращі дні для рибалки у липні

Середина літа. Це комфортний час для відпочинку на природі та для риболовлі, відповідно. У цей момент добре ловиться риба з 3 по 9 числа, а також 19, 20, 21, 22, 23. Помірне клювання відзначається 1, 2 числа, а також 10 по 14 і з 28 по 31 липня

Чим особлива рибалка у червні

Червень вважається одним з найкращих місяців для ловлі карася. В цей період часто можна зустріти трофейні екземпляри, а клювання менших по розміру риб вражає своєю активністю.

Перший літній місяць. Він теплий, але ночі ще холодні. Вирушайте за здобиччю з 4 по 10 червня, а також 20, 21, 22, 23, 24 червня.

На що краще ловити?

Для успішної риболовлі в червні використовуються такі наживки, як перлова крупа, парена пшениця та черв’яки.

Кращі дні для рибалки у червні
Найкраще буде клювати: 9-16, 25-30. Добре буде клювати: 1-3, 17, 23-24.

Серперь і липень. Які особливості рибалки

Серпень порівняно з липнем - рибалка в серпні часто відрізняється більшим кльовом. Зменшення температури води створює більш комфортні умови для активності риби.

Останній літній місяць з хорошим клюванням з 1 по 7, з 17 по 21 і 31 серпня. Помірне клювання з 8 по 12 і з 26-го по 30-е серпня.

Поради рибалкам

Для кращого кльову використовуйте свіжу приманку та якісні снасті.
Вибирайте місце риболовлі з урахуванням виду риби, яку ви хочете зловити.
Будьте терпеливі та не здавайтеся, якщо кльов не йде одразу.
Рибальте відповідально, дотримуйтесь правил риболовлі та бережіть природу.

Важливо:

У деяких регіонах діють обмеження на доступ до водоймів через воєнний стан. Стежте за інформацією від місцевої влади щодо актуальних дозволів та заборон.