Капуста-«пелюстка»: хрустка закуска з буряком, готова за 48 годин

Цей рецепт доводить, що ідеально хрустка, яскрава та пікантна закуска може бути на вашому столі вже через два дні! Капуста, нарізана великими «пелюстками», набуває насиченого рубінового відтінку та неймовірного смаку завдяки швидкому маринаду з часником та буряком, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

капуста - 1 середня.
буряк - 1 шт.
часник - 1 головка.

Маринад

сіль - 2 ст. л.
цукор - 4 ст. л.
оцет - 70 мл.
олія - 50 мл.
вода - 1 л (окріп).
перець горошком.
лавровий лист.

Приготування

  1. Капусту помити, видалити качан, нарізати великими шматками, схожими на пелюстки.
  2. Буряк (сирий) почистити, нарізати слайсами. Часник також нарізати слайсами. Викласти все шарами у велику посудину або 3л банку, злегка придавити і залити гарячим маринадом. 
  3. Придавити грузом і залишити при кімнатній температурі 2-3 дня. Потім зберігати в холодильнику.

Також раніше ми писали Як засолити сало. Найпростіші способи соління сала