Капуста по-новому: рецепт маринованої капусти з буряком, що здивує вас своїм смаком

Втомилися від одноманітних салатів? Шукаєте цікаву та оригінальну закуску? Тоді вам обов'язково сподобається ця маринована капуста з буряком. Вона не лише має незвичайний рожевий колір, але й неймовірно багатий смак з пікантними нотками. Цей рецепт простий у приготуванні, а результат вас приємно здивує, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Капуста - 2 кг.
Морква - 2 шт.
Буряк - 1 шт.

Маринад

Вода - 1 л.
Цукор - 150 г.
Сіль - 2, 5 ст. л. з гіркою.
Лаврове листя - 2 шт.
Запашний чорний перець - 5 - 6 шт.
Оцет 9% - 150 г.

Приготування

Капусту вагою 2 кг нарізати на квадрати чи прямокутники. Далі на тертці 2 моркви. Буряк нарізати шматочками або натерти на великій тертці.
Викласти в банку чи каструлю шарами - капуста - морква - буряк -  капуста. Кожен шар посипати дрібно нарізаним часником (1-2 зубчики часнику, дивлячись, як любите). Любителі гостренького можуть додати гострий перчик. Заливаємо гарячим маринадом.
Зверху накриваємо кришкою, якщо в каструлі то тарілкою (злегка притискаємо рукою, щоб маринад покрив капусту). Зверху кладемо невеликий вантаж. Через три дні капустка готова.

Також раніше ми писали Як приготувати улюблений десерт з дитинства «Картопля»