Капустяний пиріг, який змінить ваше ставлення до капусти

Капуста - це доступний і корисний овоч, який можна використовувати для приготування різноманітних страв. Один з наших улюблених рецептів - це капустяний пиріг з вівсяними пластівцями. Він виходить смачним, ситним і корисним, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

2 яйця;
150 мл молока;
1 ч. л. солі;
спеції на ваш смак
6 ст. л. вівсяних пластівців (великих);
1 ч. л. розпушувача;
400 г білокачанної капусти.

Для верхнього шару

1 яйце;
50 г легкого сиру.

Приготування

  1. Змішайте яйця, молоко, спеції. Додайте вівсяні пластівці та розпушувач. Перемішайте і залиште пластівці набухати.
    Тим часом нашинкувати капусту. Змішайте із вівсяною сумішшю. Викласти у форму для випікання, утрамбувати ложкою.
  2. Для верхнього шару змішайте яйце з натертим сиром. Викласти зверху на капустяну суміш. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
  3. Готовий пиріг можна подавати як самостійну страву, так і з чаєм, молоком або квасом.

Цей пиріг - це чудовий варіант для тих, хто хоче приготувати смачну і корисну страву. Він містить багато клітковини, яка необхідна для нормального функціонування кишечника. Крім того, вівсяні пластівці багаті вітамінами і мінералами.

Також раніше ми писали Міні котлетки у вершково-грибному соусі. Якщо дивувати смачною стравою, то тільки такою