Картопляні пляцки. Новий смак улюблених дерунів
Картопляні пляцки. Це смажені млинці з тертої сирої картоплі з цибулею. Загалом таку страву під назвами «деруни» або «драники» знають в усій Україні, а також у Білорусі. Однак у Галичині їх не тільки подають традиційно зі сметаною, а можуть також запекти в грибному соусі у глечику.
Інгредієнти:
Картопля - 1,1 кг.
Сир кисломолочний - 250 гр.
Яйце - 1 шт.
Крохмаль
Спеції
Манка
Олія
Сметана 18% - 4 ст.л.
Майонез - 2 ст.л.
Огірок маринований
Кетчуп - 1 ст.л.
Розсіл з огірків
Приготування:
1. Картоплю відварити в мундирах. Має вийти 1 кг відвареної, обібраної картоплі. Пропускаємо картоплю і сир через мʼясорубку з дрібним ситечком, перемішуємо до однорідності. Масу умовно ділимо на 4 частини. 1 частину витягаємо і викладаємо в те місце крохмаль. Додаємо яйце, спеції і вимішуємо все до однорідної маси.
2. Формуємо пляцки, обкочуємо в манці і смажимо на розігрітій олії з двох боків до румʼяності.
3. Для соусу дрібно ріжемо огірок, додаємо сметану, майонез, кетчуп, спеції, перемішуємо до однорідності. За бажанням доводимо соус до потрібної консистенції розсолом з огірків.
Теплі картопляні пляцки поливаємо соусом і смакуємо).