Коли квасити капусту в грудні, а коли не можна: календар сприятливий днів

Сприятливі та не сприятливі дні для квашення капусти у грудні 2023 року. Щоб капуста вийшла хрумкою, смачною та довго зберігала свої смакові якості, потрібно орієнтуватися на місячний календар.

Найкращою капуста виходить, якщо її приготувати на місяць, який зростає.  Якщо квасити капусту під час спадного Місяця, капуста може просолитися гірше. Засолена капуста в молодик може вийти кислою та й зберігатися буде погано.

Коли квасити капусту у грудні 2023: сприятливі дні

В останній зимовий місяць далеко не всі дні підходять, щоб квасити капусту. І якщо ти ставиш собі питання: коли квасити капусту у грудні 2023, аби та вийшла якомога смачнішою — відкривай календар. Найкраще це робити у такі дні:

1, 2, 7 і 24, 27 грудня.

Коли не треба квасити капусту. Календар несприятливих дат 

Та якщо в тебе не виходить заквасити її у сприятливі дні, то принаймні не варто цим займатися у такі дати:

3, 4, 10, 11, 18, 19, 25, 29 грудня.

Ці дати допоможуть спланувати дні, коли квасити капусту у грудні найкраще, щоб вона вийшла смачною та принесла багато користі організму.

Рецепт квашеної капусти

Інгредієнти:

1 кг капусти
200 г моркви
1 цибулина
100 г солі
200 г яблук
100 г смородини
100 г хрону
100 г часнику

Приготування:

Капусту тонко нашинкуйте.
Моркву натріть на тертці.
Цибулю дрібно наріжте.
Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками.
Складіть капусту, моркву, цибулю, яблука, смородину, хрін та часник у ємність для квашення.
Додайте сіль і перемішайте.
Закрийте ємність для квашення кришкою або марлею і поставте в тепле місце.
Через 3-4 дні капуста буде готова до вживання.

Смачного!

У чому користь квашеної капусти

Ферментовані продукти зміцнюють імунітет, позбавляють запорів, заспокоюють нашу нервову систему, очищують шкіру, знижують запалення в організмі. Вони містять вітаміни групи В, С, К Омега 3. Також натрій, залізо, пробіотики та пребіотики.

Квашену капусту треба включати у раціон людям, які мають серцево-судинні захворювання. Її сік нормалізує рівень холестерину, поліпшує стан судин при атеросклерозі, що своєю чергою, поліпшує діяльність всієї серцево-судинної системи.

Ще один плюс на користь квашеної капусти - низька калорійність. У 100 г міститься лише 23 ккал. Тому її спокійно можуть споживати ті, хто хоче схуднути.

Нагадаємо, раніше ми писали

Маринована капуста без квашення: швидкий рецепт