Коли почнеться навчальний рік 2024-2025: стала відома дата

Кабінет міністрів визначив початок та кінець нового навчального року в загальній середній школі. Таке рішення затвердив прем’єр Денис Шмигаль під час засідання. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Згідно з постановою уряду, навчальний рік у школах:

  • розпочнеться у понеділок, 2 вересня;
  • завершиться 30 червня 2025 року.

Зауважимо, у 2023/2024 навчальний рік тривав також тривав до кінця червня – у школах проводили додаткові заняття чи консультації. Але кінець навчання та останній дзвоник були наприкінці травня.

Обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше в Україні роздумували над тим, аби розпочати навчальний рік у серпні, аби під час холодів задля економії енергоресурсів відправити дітей на канікули. Зокрема, Міносвіти рекомендувало університетам вийти на заняття раніше. Після чого деякі виші повідомили про наміри почати навчання у серпні, а от школи з цим ще не визначилися.

Також раніше ми писали «Дуже позитивні зміни». Лікарі задоволені першим за понад пів століття оновленням лікарні у Придніпровську